СПАРКИ ще модернизира университета
СПАРКИ ще модернизира университета / netinfo
Готовност да учредят фондация за модернизиране на Русенския университет и по-активно сътрудничество са заявили на среща в Берлин с ректора доц. Христо Белоев директорите на фирма СПАРКИ. При деловия разговор, Станислав Петков и Петър Бабурков са споделили своето желание за трайно интегриране на образователния процес с практиката.

Заводите на СПАРКИ в Русе и Ловеч имат нужда от добре подготвени специалисти, които да придобиват опит в лаборатории, адекватни на производствените условия и да разработват инженерни решения, свързани с реални технологични проблеми. Фондацията би ускорила техническото обновяване на образователната и научноизследователската база на университета, като се поддържа и от други дарители.

Доц. Белоев е провел бизнес среща и с Хайко Фридрих, директор на берлинска строителна компания. Постигната е договореност за подкрепа на университета при създаването на Център за подготовка на докторанти и реализиране на негови строителни проекти. Ректорът на РУ бе на тридневно посещение в Берлин за договаряне на студентски практики с партньорски фирми и висши училища от Третата европейска тематична мрежа по компютинг.