Скаути тръгват на лагер-обучение
Скаути тръгват на лагер-обучение / netinfo
Двайсетина скаути от клуб „Дръстър” ще упражняват сръчност и умения за оцеляване по време на тридневен лагер-обучение от 30 януари до 1 февруари, съобщи ръководителят на скаутския клуб „Дръстър” Александър Лечев.

За терен е избрана местност в района на село Ветрен, а за нощувка – хижата на общината. Половината деца от групата са 11-годишни малчугани - новобранци. Преди да бъдат пуснати в естествени условия, те трябва да се научат да изработват дървено-въжени конструкции за временни подслони, маси, пейки и други елементи от лагерния комфорт. По опитните още ще покажат на новоприетите в организацията как се меси хляб и как се пали огън на открито през зимата. Всички дружно ще майсторят и мартеници за своите родители и за приятели.

Kлуб „Дръстър” е към Организацията на българските скаути, в която членуват 40 ученици от 11 до 18-годишна възраст. През тази година на силистренските скаути им предстоят 10 лагер-обучения и национално джамбуре през август в Попово, Търговищко. А най-добрите ще представят Силистра и страната на международно състезание в Ирландия през месец юни.