Симеон Лютаков ще журира в русенски фотоконкурс
Симеон Лютаков ще журира в русенски фотоконкурс / Личен архив

Актьорът и запален любител на фотографията Симеон Лютаков ще е председател на журито, което ще излъчи номинациите във фотоконкурса на тема "Запази духа на Русе". Това съобщиха организаторите от русенското дружество на журналистите към СБЖ и Общинската фондация "Русе - град на свободния дух".

В конкурса могат да се включат всички любители на фотографското изкуство с до 5 свои снимки. Участниците трябва да изпратят своя визитка до 20 компютърни реда.

Снимките и визитката ще се приемат до 15 юли на електронен адрес: foto_kdk@abv.bg. Фотографиите трябва да са авторски, да предлагат оригинален поглед към темата и да не са обработвани.

Жури ще номинира до 3 снимки от автор и ще обяви резултатите на фейсбук страниците на Клуба на дейците на културата и на кампанията "Русе- град на свободния дух" на 1 септември т.г.

За номинираните ще се гласува он-лайн на двете фейсбук страници до края на месец септември.

Класирането ще се извърши според броя на събраните гласове. Авторите на първо, второ и трето място ще получат парична награда съответно 500, 300 и 200 лева и възможност за двуседмична самостоятелна изложба във фоайето на Доходното здание в периода от 1 ноември до 15 декември 2014-а.

Наградите ще се връчат на 15 октомври в Доходно здание. По същото време там ще бъде открита обща изложба със снимките на участниците в конкурса, класирани до 10-то място. Предоставените фотоси стават собственост на организаторите и за тях няма да се търсят авторски права.

Конкурсът се посвещава на 120 години от началото на организираното журналистическо движение в България.