Симеон Лютаков с първа изложба в Русе
Симеон Лютаков с първа изложба в Русе / снимка:Симеон Лютаков

Актьорът и фотограф Симеон Лютаков прие с голяма радост поканата на Клуба на дейците на културата и Областния управител Стефко Бурджиев да гостува в Русе със своя авторска изложба. Идеята се зароди след последното идване на Лютаков в града, когато беше член на журито на фотоконкурса „Дунав - реката, която ни сближава”. Това е първата експозиция на Симеон Лютаков в град Русе, макар че именно тук е родният му град. Официалното й откриване ще бъде на 10 септември /понеделник/ от 18.00 часа в Русенската художествена галерия, а публиката ще може да й се наслади до 22 септември.

Лютаков ще покаже серия от около 80 снимки, сред които актова фотография, плакати и фотоси от двугодишния му престой в Египет и Сахара. На някои от снимките е изобразена приятелката на Лютаков Кристина, която фигурира и върху поканите и плакатите за изложбата. Цялата изложба на известния с ролята си в популярния български сериал „Седем часа разлика” артист е подчинена на тънкото смесване на сценична и житейска действителност в живота му.

Симеон Лютаков завършва ВИТИЗ „Кръстю Сарафов” в класа на Елена Баева, след което започва да играе на сцената на Варненския театър, където до момента има над 70 роли. Започва да се занимава с фотография при известния русенски фотограф и художник Николай Ненов. Вече професионалист, Лютаков също така прави билбордове и афиши за театър, подбира музика за спектакли. Негови са проектите за постановките на Варненския театър "Български работи", "Домът на Бернарда Алба", "Ромео и Жулиета", "Страсти под брястовете", "Калигула".