Шест медала за КК „Шото-Витяз” от Национален БУДО фестивал
Шест медала за КК „Шото-Витяз” от Национален БУДО фестивал / Дарик радио - Силистра

С три сребърни и три бронзови медала се завърнаха състезателите на карате клуб „Шото-Витяз" от участие в Деветия национален фестивал по бойни спортове на 12 и 13 ноември, съобщи ръководителят на клуба Валери Великов.

Традиционният БУДО фестивал се организира от Спортната асоциация на МВР, Централния полицейски карате и джу-джицу клуб, и Централния полицейски таекуондо клуб. Престижното състезание е събрало над 800 състезатели от цялата страна и от балканските държави в зала „Универсиада", сред които много каратеки.

От силистренския клуб „Шото-Витяз" присъстваха 18 спортисти, част от тях като наблюдатели на спортния празник. Красен Николов завоюва сребърен медал в дисциплината „макевара". В „кумите" сребро взеха Станислав Стефанов в кат. до 60 кг и Мирослав Желязков - до 70 кг. С бронзови отличия се завърнаха Моника Енчева в кат. до 47 кг., Светослав Славов - до 60 кг и Драгомир Драганов - до 70 кг.

Треньорите Теодор Тодоров и Валери Великов дават много добра оценка за участието и на останалите състезатели, сред които има дебютанти на татамито. Това са Юлиян Юлиянов, Александър Ковачев, Теодор Апостолов, Любомир Иванов, Габриела Йорданова, Георги Николов и др.

По време на фестивала са представени демонстрации по таекуондо, джу-джицу, полицейска лична защита и самозащита за жени, разказаха приятели на клуба, присъствали на събитието.