Село и училище помагат на оцеляло момче
Село и училище помагат на оцеляло момче / Дарик-радио, архив

Хората от село Тръстеник събраха 1058,63 лева за по-малко от месец за възстановяването на 18-годишния Веселин Кънев. Четирите кутии за дарения бяха публично отворени пред 12-членна комисия, каза пред Дарик кметът на селото Валентин Великов. Днес средствата ще бъдат внесени по дарителската банкова сметка за Веско, който единствен оцеля след тежка катастрофа. Инцидентът стана на 26 януари по пътя Русе – Бяла. Колата, в която момчето пътува със семейството си, се вряза в аварирал ТИР. Майката и вторият му баща загиваха на място.

Сега 18-годишният Веско е в русенската болница. Там е от деня на катастрофата. След няколко операции, състоянието му е стабилизирано, но предстои продължително възстановяване.

Средства за лечението ще набира и благотворителната изложба „Светът през моите очи” с рисунки на съучениците му от СОУ „Христо Ботев”. Тя ще бъде подредена от 24 март до 28 март в Арт Центъра на ул. „Цар Калоян”. Търгът, на който могат да бъдат откупени творбите, ще се състои на 29 март в аулата на училището.