С „истории на успеха“ клуб Европеистика посрещна 10-тия си рожден ден
С „истории на успеха“ клуб Европеистика посрещна 10-тия си рожден ден / DarikNews

На символичната дата 10 ноември в Зала "Европа" на Доходно здание Клуб Европеистика организира публична дискусия „Да оставиш следа там, където път няма“. Събитието беше част от Националната инициатива „25 години свободна България“ под патронажа на Президента на Република България. Със своеобразен Форум за „истории на успеха“, сред гости и приятели, Клуб Европеистика отбеляза 10-тата годишнина от създаването си под мотото „10 години вдъхновение“.

Специално видео обръщение в началото отправи евродепутатът Мария Габриел, която насърчи младите хора да търсят и да намират, да отстояват принципите си и да имат силата да променят хода на събитията към по-добро.

Своите истории на успеха споделиха участниците в дискусията. Николай Събев, който води успешната транспортно-логистична група Еконт, стартирала през 1993 г., акцентира върху силата на знанието и обмена на опит за осъществяване на устойчива промяна в обществото. От перспективата на млад преподавател по английски език, Теодора Станкова представи своя опит в насърчаването на стремежа на учениците да постигат по-добри резултати. Петър Шарков, съосновател и президент на Start It Smart, една от първите и най-значими предприемачески организации в България, разказа за пътя на младия предприемач и предизвикателствата и възможностите, които се разкриват пред него. Чрез видео послание в дискусията се включиха Нуша Спирова (проектен мениджър на кампанията на Дарик Радио „40 до 40“) и Александър Куманов (Форум КЛЮЧ).

В края, участниците и гостите се насладиха на изпълнението на талантливата русенска цигуларка Симона Станева, ученичка в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

Вдъхновени от споделените позитивни истории за изминалите 25 години, гостите и организаторите от Клуб Европеистика се обединиха около желанието този формат да се превърне в традиция.