Русенският университет обявява конкурс за девиз
Русенският университет обявява конкурс за девиз / Дарик Русе

Конкурс за слоган (девиз) на Русенския университет обявява висшето училище. Конкурсът е отворен за всички, които имат оригинални идеи и хрумвания в областта на корпоративните рекламни дискурси.

Регламент:

Конкурсът е анонимен. В него могат да участват физически и юридически лица. Няма ограничения за броя предложения. Слоганът трябва да е ясен, креативен, запомнящ се, да привлича вниманието. Трябва да се превежда пълноценно на английски език, без да губи от смисъла си. Вербалният дискурс да не е по-дълъг от седем думи.


Всеки автор носи индивидуална отговорност за оригиналността на предложението си.
1.    Слоганът ще бъде регистриран в Патентното ведомство на България;
2.    Русенският университет „Ангел Кънчев” придобива авторските права върху отличените на първо, второ и трето място предложения;
3.    Награден фонд: първо място - 300 лв.; второ - 200 лв.; трето - 100 лв.

Провеждането на Конкурса е възложено на назначена със Заповед на Ректора на висшето училище Комисия, в чийто състав са включени: екипът на дирекция „Връзки с обществеността и реклама”, главният секретар на университета, преподаватели по дизайн и реклама от катедра „Промишлен дизайн”, и филолог, преподавател по рекламна комуникация от катедра „Европеистика”. Работата на Комисията се контролира от заместник-ректор.

Комисията ще допуска до участие в конкурса само проектите, които отговарят на формулираните в т.2 на настоящия Регламент изисквания. Тя ще проведе анонимно допитване до академичната общност и ще представи пред Академичния съвет на Русенския университет номинираните на първите три места предложения.
Комисията ще представи пред Академичния съвет и собствено становище по номинациите.

Окончателният избор на слоган (девиз), както и класирането на номинираните предложения на второ и трето място, ще се извърши от Академичния съвет на университета.

o    Предложенията за участие в конкурса се приемат от 1 до 30 април 2010 г. (с изключение на периода 6-9.04.2010 г.) лично или по пощата на адрес: 7017 Русе, ул. „Студентска”8, Дирекция „Връзки с обществеността и реклама”, ет.1 на Ректората, ст.234; тел. 082/888 355.

o    Всяко предложение трябва да се съпровожда от имената на автора, телефонен и/или мобилен номер за връзка, е-мейл адрес.
   
o    Резултатите от конкурса ще бъдат обявени публично до 20 май 2010 г.