Русенският театър получи покана за участие в три международни фестивала
Русенският театър получи покана за участие в три международни фестивала / netinfo
Русенският театър получи покани за участие в Международния фестивал на театри от Балканите в Браила, Румъния през есента на 2009 г., в Международния фестивал в Лиеж, Белгия през лятото на 2009 г. и в Международния Шекспиров фестивал – темата е „Хамлет” - през пролетта на 2010 г.

Поканите бяха отправени по време на ІV-та международна театрална среща „Ценностите на румънския театър – ценности на европейския театър”, която се проведе в румънския град Крайова, в Национален театър „Марин Сореску”. В нея участваха представители на театри от Румъния, Белгия, Черна гора, Сърбия, Полша и България. Страната ни бе представена от Татяна Алахверджиева – експерт международни програми и проекти в русенския драматичен театър.

В програмата на събитието се проведоха поредица разговори за съществуващите и бъдещи международни контакти между театралните колективи, обмен на спектакли, режисьори, сценографи и актьори. Особено внимание бе обърнато на възможностите за участие в многонационални културни проекти, подкрепени от Европейски културни фондове.