грабеж
грабеж / Снимка: Дарик, архив
Русенски водач без книжка, дал подкуп на полицаи. На 3 ноември, около 09:25 часа в района на ГКПП-Дунав мост полицейски служител от екип на полицията е спрял за проверка лек автомобил "Опел Омега" с русенска регистрация.

Установява се, че мъжът зад волана е С.Г. на 42 години от Русе, който не притежава свидетелство за управление на автомобил. Първоначално той е направил опит да укрие този факт, казвайки на служителите, че книжката му е била иззета от органите на реда, а след това им подхвърля пари. Разследващите са иззели подхвърлените банкноти на обща стойност 50 лв..

Трима пострадали при катастрофи за три денонощия

Бързо производство за подкуп на полицаи е започнато и срещу турски водач на автомобил. На 4 ноември, служители на сектор "Пътна Полиция" при изпълнение на служебните си задължения по осъществяване пътен контрол, в района на километър 13+200 на главния път Русе-Бяла са спрели лек автомобил БМВ. Установили са като водач А.Г. на 43 г., турски гражданин, който е бил поканен да предостави документите си за самоличност, до служебния автомобил.

При приближаване към полицейската кола мъжът не предоставил личните си документи, а през отворен прозорец на предната дясна врата подал бланка на международна застраховка "Гражданска отговорност" в която бил сложил две банкноти – от 10 и от 20 Евро. Извършен е оглед на местопроизшествие, при който е документиран случая и са иззети банкнотите.