Русе ще участва в 29-та международна туристическа борса
Русе ще участва в 29-та международна туристическа борса / DarikNews

Община Русе и тази година  ще вземе участие  в 29-та Международна туристическа борса „Ваканция & СПА Експо 2012”, която ще се проведе от 16 до 18 февруари в Интер Експо Център София. Туристическият информационен център и  Регионалният Исторически музей  ще представят Русе  на най-значимия туристически форум в България, на който си дават среща туристическия бранш от страната и чужбина. Община Русе  ще бъде разположена безплатно на щанда на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Акцент в представянето ще бъдат проявите от културния календар на града, сред които Международен фестивал Мартенски музикални дни, Русенски карнавал и  Уикенд туризъм Русе.  Ще бъдат раздадени и рекламни материали, представящи възможностите за туризъм и културните забележителности на региона.

Организатор на „Ваканция и СПА Експо 2012” е Прим Експо, под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и в сътрудничество със Софийски туристически район, Столична община, Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА).