Русе се присъедини към Националната кампания „Чети с мен”
Русе се присъедини към Националната кампания „Чети с мен” / netinfo

Второто издание на „Чети с мен” събра много русенци на 6 юни, събота, в ресторант „Понтона“ на кея в крайдунавския град. Организатор на събитието беше Регионална библиотека „Любен Каравелов“, а модератор - Мая Ангелова - поет, литературен критик и преподавател във ВТУ „Кирил и Методий“. Инициативата се осъществи със съдействието на Област Русе, Община Русе, РУ „Ангел Кънчев“, Културен център ВН, ИК „Хермес“, Книжарница „Хермес“ - Русе, НЧ „Захари Стоянов“ - Русе, АГ „Гео Милев“, ПГО „Недка Иван-Лазарова“, Клуб „Мечтание”, Военен клуб – Русе, ПЧСОУ „Леонардо да Винчи“ и др. Събитието откри зам.-кметът по „Устройство на територията“ Димитър Наков.

Русе се присъедини към Националната кампания Чети с мен
netinfo

Русенци доказаха за пореден път, че обичат да четат, а Русе е един от най-четящите градове на България. Деца, ученици, студенти, преподаватели, творци и много приятели на Русенската библиотека бяха дошли да споделят любовта си към книгите и четенето. По време на инициативата звучаха стихове, избрани текстове от белетристични и драматургични творби от български и чужди автори, произведения за деца, авторски творби. Някои от участниците използваха новите технологии и четоха любими творби от своите таблети и смартфони.

Игра с награди за отгатване на цитати от световната литература, забавни игри за най-малките и други приятни изненади превърнаха събитието в незабравим празник на духа.

Русе се присъедини към Националната кампания Чети с мен
netinfo

Националната кампания „Чети с мен” се реализира под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев с подкрепата на Столична община, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация,  на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“, Love Theater и др.