Русе откъснат от света
Русе откъснат от света / netinfo
Русе откъснат от света
49468
Русе откъснат от света
  • Русе откъснат от света

Изключително тежка е обстановката Русенско. 9 населени места в община Русе са без ток. Температурата е минус 5 градуса, а скоростта на вятъра е около 50 километра в час.

Заради силните снегонавявания на изходните магистрали са се образували преспи с височина около метър. Затворени са пътищата за София, Варна и Кубрат, съобщи за Дарик кметът Пламен Стоилов. Все още е затворен и Дунав мост. Причина за затварянето му е тежкото състояние на пътя Гюргево-Букурещ, който е затворен. Ограничено е и движението на автомобили в селата. Преди около час бе отворен пътя към Индустриалната зона и село Николово.

Без ток са близкия град Мартен, където днес ще бъдат преустановени учебните занятия, кварталите ДЗС, Долапите, Образцов чифлик и Средна кула, както и селата Червена вода, Сандрово, Николово и Долно Абланово. Екипите на Еон работят от 1 часа през нощта, но все още не успяват да отстранят повредите.

Всички 24 машини, които са по програмата за снегопочистване на града са изкарани по улиците. Градския транспорт се движи.

Чуйте в звуковия файл какво каза кметът Стоилов.