Румънски ТИР увисна над пропаст на моста при с. Писанец
Румънски ТИР увисна над пропаст на моста при с. Писанец / снимка:БГНЕС

Румънски ТИР се размина с падане в пропастта край село Писанец, след като катастрофира тази нощ на моста по пътя Русе-Разград, предаде БГНЕС.
Операцията по изтеглянето на тежкотоварния камион отне повече от 2 часа и в нея участваха пожарната, Гражданска защита, Областно пътно управление, полицията и фирмата, която се грижи за пътищата в региона.

Инцидентът е станал около 3 часа тази сутрин. Камионът пътувал в посока Дунав мост, когато при преминаване по моста шофьорът задрямал. Настилката е била хлъзгава заради мокрия сняг и ниските температури.

Предполага се, че камионът се е движил с несъобразена скорост. Той е навлязъл в насрещното платно и се е ударил в предпазната мантинела, като е отнесъл близо 30 метра от нея. Шофьорът се е опитал да се задържи на пътя, но част от ремаркето, в което имало 17-тонен товар, е надвиснало над пропастта.

По обед бил извикан 80-тонен кран, който да повдигне ремаркето.
Заради операцията по отстраняване на камиона от моста движението по пътя Русе-Разград в района на Писанец бе спряно и в двете посоки за повече от два часа.