Родителите на загиналия рейнджър Преслав Стоянов наградиха млади спортисти
Родителите на загиналия рейнджър Преслав Стоянов наградиха млади спортисти / Светлана Петрова

Родителите на загиналия в Кербала рейнджър Преслав Стоянов за втора поредна година наградиха изявени ученици от Общинското спортно училище „Дръстър” в Силистра. Едногодишната стипендия на фондация „Преслав Стоянов” получиха братята Десислав и Емил Господинови – състезатели по джудо и самбо. 16-годишният Десислав е републикански шампион при двете дисциплини в категория до 52 кг, а 18-годишният му брат е вицешампион.

В продължение на една година спортните изяви на двамата братя ще бъдат подпомагани с по 100 лева. Заради успеха си Десислав Господинов е включен в националния отбор по джудо, който в края на седмицата ще участва на Балканиада в Турция.

Фондация „Преслав Стоянов” е създадена от Иванка и Йордан Стоянови в памет на техния син офицерски кандидат Преслав Стоянов, който загина през 2005 година в Кербала при изпълнение на служебния си дълг. Покойният рейнджър е възпитаник на силистренското спортно училище. Неговото име носи закритата лекоатлетическа зала на стадион „Луи Айер” в Силистра.