Ремонтираха чешмата на Американското пазарче
Ремонтираха чешмата на Американското пазарче / Общински пазари

Фирма „Общински пазари“ ЕООД, която стопанисва всички пазари на територията на нашия град, възстанови чешмата на площад „д-р Мустаков“ до Американското пазарче и вече всеки русенец и гост на града може да и се порадва, да се разхлади и да измие някой плод купен за похапване от близкия пазар.

Чешмата която е собственост на Дружеството, миналата година беше унищожена след грозна вандалска проява и възстановяването беше запланувано да се осъществи още с първите топли дни след зимните студове.  Сумата за ремонта надхвърля 1000лв. и е изцяло за сметка на общинската фирма, но също и разходите за вода и поддръжка през годината също се поемат от „Общински пазари“, които достигат до 900-1000лв годишно. Района е осветен, монтирано е и видео-наблюдение с 24часов мониторинг срещу вандализма и кражбите.

Фирмата прави за всички русенци, за всички клиенти на близкото пазарче, като с това ще се спомогне за облагородяването на целия район около площада и оформената зелена зона, ще повиши оборота на търговските маси и павилиони и ще даде възможност на всеки да направи пазаруването си от пазара по-приятно, и да отмаря в градинката сред зеленина и осигурена вода, обясни управителят Кънчо Кънчев. „Общински пазари“ ЕООД се надява, че с този жест към жителите на града ще накара повече хора да предпочитат да пазаруват от общинските търговски обекти, каквито са пазарите в нашия град и така ще дадат възможност фирмата да прави и нови жестове, с единствената цел да живеем в по-красив и удобен град и да се чувстваме по-добре посещавайки единадесетте пазара в Русе, допълни той.