Ремонт на три културни института ще има, може би напролет
Ремонт на три културни института ще има, може би напролет / Дарик Русе

Проекта за ремонт на три културни института в Русе най-сетне ще се реализира. Той носи помпозното име „Пространствата на духовността – ремонт, възстановяване и съхраняване на емблематични за русенската култура сгради: Регионална библиотека „Любен Каравелов", Пантеон на възрожденците, Русенска художествена галерия” и се реализира по оперативна програма „Регионално развитие”. Ремонтните дейности по него трябваше да започнат тази пролет, но се не се осъществиха, заради забавяне на средствата. Сега Общината обявява обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи по трите обекта.

Строително-монтажните  работи включват:
- Обект Регионална библиотека „Любен Каравелов”: Укрепване на земната основа и каменните фундаменти, ремонт на ВиК инсталация, подмяна на инсталации на старите части на сградата на библиотеката, както и ремонт на покрива на новата част;

- Обект „Русенска художествена галерия”: Архитектурни мероприятия по ремонта и реконструкцията на сградата; изграждане на отоплителна, климатична и вентилационна инсталация;

- Обект „Пантеон на възрожденците”: Хидроизолация и облицовка на централен корпус, околовръстна тераса и околовръстен коридор; хидроизолация на стилобат и околовръстен подпорен зид; възстановяване на вентилационна и отоплителна система.

Срокът за изпълнение на поръчката е 90 дни, считано от подписването на договора. Участниците могат да закупят документацията за участие в процедурата всеки работен ден от 09.00 до 17.00 часа, но не по-късно от 12.00 часа на 08.10.2010 г. в община Русе, пл. „Свобода” 6, Информационен център, гише "Търговия и транспорт". Крайният срок за получаване на оферти е 19.10.2010 година. За повече информация и достъп до Обявлението за обществена поръчка- интернет страницата на Агенцията за обществени поръчки: www.aop.bg .