Регионален печат във вторник
Регионален печат във вторник / netinfo
“Хванаха 70 кила хероин в центъра на Русе”. Това е водещото заглавие на вестник “Бряг”. Дрогата е открита в багажника на джип БМВ, закопчават собственика – роден в Сараево германски гражданин, докато отключва автомобила. Операцията е била съвместна между русенски антимафиоти и немските партньорски служби, информира печатното издание.

“20 години затвор за 59-годишен, застрелял жена си и сестра си”, е друго заглавие от първа. Присъдата е на Георги Пиклов, който бе признат за виновен за двойно убийство и опит за убийство на сина си от Русенския окръжен съд. В ефира на Дарик вчера разказахме отново за кървавата трагедия, която се разигра на 16 март тази година в русенския блок “Чайковски”.

“Безплатно изследват дишането на пушачи”, съобщава “Бряг”. Кампанията цели навременно откриване на хроничен бронхит и лечението му Безплатни изследвания на функционалното дишане при пушачи започват от утре в поликлиниката на белодробния диспансер.

И още едно заглавие от първите страници “След катастрофа в неделя: Виктор Епщайн с комоцио и счупена ключица”, пише вестникът. Състоянието на общинския съветник Виктор Епщайн, който пострада в катастрофа с двама загинали, е вече стабилно. Бряг пише още: ”По непотвърдена от полицията информация, една от двете млади жени, пострадали при инцидента, се е возила в колата на общинския съветник”.

20 години затвор за двойно убийство след семеен скандал. Това е водещото заглавие на вестник „Утро”. Застрелялият сестра и съпруга Георги Шиклов направил четири неуспешни опита да свърши със себе си. „Оставете ми поне малко надежда. Разбрах, че ще ставам дядо”, изплакал 59-годишният Шиклов пред Русенския окръжен съд минути, след като прокуратурата поиска за него доживотен затвор.

Хванаха хероин за милиони евро срещу „Бистра и Галина”. 70 килограма хероин лъснаха в багажника на джип БМВ с немска регистрация в центъра на Русе.

Промкомбинатът става лъскав офис център. Фирма „Р и С” влага 3 млн. евро за разиширяване и реконструкция на сградата на бившия „Здравко Чампоев”.

Епщайн лишен от шофьорски права 10 дни преди удара. Общинският съветник се отърва най-леко, животът на две момичета все още под въпрос.Общинският съветник и бизнесмен Виктор Епщайн, който катастрофира с управлявания от него „Мерцедес” на магистрала „Хемус” в неделя и причини смъртта на двама души, е лишен от шофьорски права. За превишена скорост той е глобен със 150 лева и наказан да не управлява моторно превозно средство за 1 месец.Санкцията му е била наложена през април, когато Епщайн е засечен с радар да кара с 90км/ч. Общинският съветник е обжалвал санкцията, но административният съд е потвърдил наказанието.

Фирмен шеф наказан с 13 000 за добро сърце. Нагъл измамник засипвал Валери Матеев с агерсивни молби да плаща измислено лечение.