Регионален печат във вторник
Регионален печат във вторник / netinfo
Кравар тормози с мизерия цяло село. Това е водещото заглавие на вестник „Утро”. Надеждата ни е само в контролните инспекции, казва кметът на Широково Иван Вълков. Десетки бездомни изгладнели кучета нападат безпричинно жителите на двемогилското село Широково, а свободни коне прескачат в дворовете и пасат наред от продукцията. Това са причинитие 60 жители на селото от общо 80 да изготвят подписка и жалба до институциите в Две могили и Русе.

Опиум за 80 000 лева заловени на Дунав мост. Над 3 килограма опиум заловиха вчера гранични полицаи на ГКПП-Дунав мост. Наркотик от този вид и в такова количество досега не е засичан на русенския граничен пункт, коментираха източници от Гранична полиция.

Срещу 104 хил. лева фирма продава на общината своя дял в общо барче. „Русе проект-95” оцени квадратния метър за 1176 лева, с 3 лева повече от общинския.

Андрей Слабаков казва от вътрешните страници на вестник „Утро”: „Малоумно е в града на първата прожекция да няма кино”.

Три пожарни над 2 часа гасиха къща на ул. “Мария Луиза”. Инцидентът мина без жертви и пострадали, семейство обаче остана на улицата, съобщава от първа страница “Бряг”. Пожарът е изпепелил до основи къща и шапрон. Гъст дим се стелеше над района повече от два часа, докато пожарникарите се опитваха да загасят пламъците. Според собствениците, домът им може да е подпален. Причините за инцидента обаче се изясняват.

“Коледни играчки вече се появиха в русенските магазини”, информира вестникът. Всевъзможни коледни и новогодишни аксесоари могат да бъдат намерени на примамливи цени в магазинната мрежа в Русе. Вече има и изкуствени коледни дръвчета. Цената им е между 10 и 150 лева, пише “Бряг”.

“Японски доброволци пристигат в Русе да преподават родния си език”, четем от трета страница. Те ще са в града ни през януари, за да учат учениците в гимназия “Васил Левски”. Доброволците се изпращат по нова програма на японското външно министерство.

Днес “Бряг” излиза с безплатното приложение за Стротелство, Имоти и Интериор, от където може да научите защо до две години прогнозират по-евтини жилища.