Регионален печат в сряда
Регионален печат в сряда / netinfo
“Посред бял ден: Двама въоръжени и маскирани нападнаха куриерско бюро”. Това е челното заглавие на “Бряг”. Служител в офиса дал отпор, единият бандит стрелял по него два пъти с газов пистолет. Инцидентът е станал близо до бул. “Цар Освободител”. От намираща се наблизо аптека чули стрелбата и се обадили в полицията.

“Русенският университет става днес на 63 години”, пише вестникът. Днес ще бъде честван рождения ден на ВУЗ-а. Тържеството ще започне с поднасяне на цветя пред паметника на патрона Ангел Кънчев пред университета.

“Търсят кандидати за участие в спецекипи при бедствия”, четем от трета страница на “Бряг”. Групите ще помагат на населението при евентуални бедствия и аварии. Длъжностите ще са платени. Хората ще се избират от комисия, ще се провежда практически и психо-тест на кандидатите.

“Нов старт на кабинета за отказ на тютюна”, съобщават колегите от “Бряг”. Кабинетът в РИОКОЗ възстановява работа сина нов адрес и с нов консултант. Той ще се намира на “Скобелев” 40. Психологът Диана Иванова ще приема всеки вторник от 14 до 17 часа след записване. Консултациите са безплатни.

Въоръжени и маскирани нападнаха куриерски офис. Това е водещото заглавие на вестник „Утро”. Произведени са два изстрела с газов пистолет, служител на фирмата е ранен. Двама въоръжени и маскирани младежи са нападнали офиса на куриерска фирма на ул. „Цар Асен”. Според разказа на пострадалия 46-годишен служител на фирма „Тонева” около обед в понеделник, докато се канел да излезе за кафе, в тесния офис на фирмата нахлул висок младеж. Служителят бил с гръб към вратата, но веднага след изстрела хванал неканения гост и двамата се сборичкали.

39-годишен са гаври 4 часа със старица. Възрастна жена е станала жертва на 39-годишен маниак, който нахлул в дома й среднощ и почти 4 часа се гаврил сексуално с нея. Престъплението е извършено в нощта срещу понеделник в русенско село.

80% от лекарите поискаха събор и ново ръководство. Този път ще успеем, защото и здравната комсия в парламента е зад нас, смята д-р Дачев.

Държавата загуби битката за парите, потънали в Юделник. Нов проект за още 140 000 лева ще спира пропадащите земни маси в селото. Областта загуби делото, с което се опитваше да докаже, че частна фирма е взела камара държавни пари за укрепване на свлачището в Юделник и не си е изпълнила докрай задълженията.