Регионален печат в понеделник
Регионален печат в понеделник / netinfo
На прага на зимата държавата най-после се сети за пътищата. Това е водещото заглавие на вестник “Утро”.Пътната агенция чак сега започна да се издължава на фирмите, които поддържат републиканската мрежа. Благодарение на транша в “Пътно поддържане-Русе” вече са се заредили с 2 хил. тона пясък и 500 тона сол. Докога ще им стигнат тези количества обаче, зависи изцяло от природата.

Мостът край Новград готов да рухне в Янтра. Проектираното от немци и строено от унгарци съоръжение е на път да бъде съсипано то българи. Един порой е в състояние да бутне във водата моста над Янтра край Новград, сигнализира кметът на селото Тодор Асенов. Той и колегата му от Кривина Боян Боянов постоянно търсят помощ за укрепването на съоръжението но институциите си прехвърлят проблема като топче за пинг-понг.

Всяко второ престъпление не се обявява в полицията. Стратегия за сигурността и промени в структури и закони искат от ГЕРБ.

“Олигарсите забогатяха като използваха държавата и политиците., казва от вътрешните страници на “Утро” Тихомир Белезов. Кризата вещае много варианти за изборите догодина, казва анализаторът в Центъра за изследване на демокрацията

„Виктор Епщайн пострада тежко в катастрофа с двама загинали”. Това е водещото заглавие от първа на „Бряг”. Мерцедесът на русенския общински съветник спукал гума край Провадия и се блъснал в движещо се насреща „Рено”.

„Последни сме по доходи и първи по-корупция, по-лошо не може да стане”. Думи на Бойко Борисов също поместени на първа. Управленската програма на ГЕРБ ще е готова през февруари, ако дотогава няма предсрочни избори, казва още неформалният лидер на партията.

„bTV и радио „Хоризонт взеха големите награди на „Българската Европа”. Това научаваме от трета на вестника. 20 отличия присъди журито на медийния фестивал. Сред призьорите за поредна година е и Дарик радио. Екипът ни спечели отличието за регионална медия в раздела „Новини и репортажи”. Призът е за високопрофесионално разработване на актуален и значим обществен проблем и за ярко журналистическо присъствие.

Нещо интересно и от спортната страница на „Бряг”. „Дунав 2007” направи уникален трансфер, взе Росен Барчовски за треньор. Специалистът бе уволнен преди седмица скандално от ЦСКА.