Регионален печат в понеделник
Регионален печат в понеделник / netinfo
3600 русенци с помощи за топлото, 1000 отрязани. Това е водещото заглавие на "Бряг". От 15-и започват да превеждат на одобрените по още 100 лева към първоначално определените 282 за сезона. Одобрените ще получат по 282,50 лв., които могат да ползват както преценят –да си платят тока през месеците ноември, декември, януари, февруари и март, да си купят дърва или въглища, или пък да си платят парното или газта.

В кв. “Здравец” на ул. “Синчец” люляк цъфна през ноември. В русенския квартал "Здравец", на тихата уличка със звучното име “Синчец”, наред с есенните багри на листата, е цъфнал люляк. Това може да е поличба за студна зима, може и да не е, но със сигуност гледката радва очите.

Червените дадоха нов мандат на Иван Иванов. Близо дванадесет часа продължи отчетно-изборната конференция на БСП в събота и едва към 20 часа стана ясно кой ще е новият шеф на червената организация.

Новият спектакъл на русенския театър “Ромео и Жулиета” сложи блестящ финален акорд на международния “Дунав театър фест”.

Русе рекордьор по скъпотия на храните. Това е водещото заглавие на „Утро”. Русе държи неприятен рекорд по скъпотия на хранителните стоки, сочат данните за търговията на едро на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. При четири от най-масовите продукти-олиото, ориза, каймата и фасула, градът е лидер в черната класация, а сред останалите наблюдавани стоки е твърдо в челото.

Наши и румънски колекционери се върнаха в соцреализма с руския, четем на трета. Руският език неочаквано се превърна в международен за колекционери и антиквари от България и Румъния, които се събраха в събота на изложба в Русе. Вече и предмети отпреди 10-20 години се превръщали в ценни експонати.

Първа жалба по закона за защита на животните подадоха в Русе, пише на пета. Става дума за инцидент с куче, разиграл се по оживената централна улица „Александорска”. Сигналът до съдебната инстанция е подаден от Елена Матова, която вече две години се грижи за куче.

Цените на гарсониерите падат най-бързо, четем в приложението „Имоти плюс”. Офертите за продажба на едностайни жилища са със 100 евро на квадрат по-ниски отколкото през юли.