Регионален печат в четвъртък
Регионален печат в четвъртък / netinfo
Съветниците вадят на показ роднински връзки и интереси. Това е водещото заглавие на „Утро”. С новия закон за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси властимащите ще трябва да подават специални декларации за участията си в търговски дружества, НПО, за наличие на частни интереси не само лични, но и на техните роднини по права и съребрена линия до 4 степен.

Три години условно за бившия кмет на Ценово, пише на втора. С три години условно и 5 години без право да заема кметски пост Русенският окръжен съд наказа бившия кмет на Ценово Петър Петров. Прокуратурата обвини Петров, че през 2005 година е сключил договор за концесия за добив на ломен камък от кариерата в местността „Чуката”. Като с това е нанесъл щета на общината в размер на 81 294 лева.

Българското кино се превърна в сираче за държава и публика, казва на пета страница режисьорът Андрей Слабаков. „Нямам нищо против телевизията, но тя е като селска радиоточка с картинки, в сравнение с киното”, казва Слабаков.

Спрени проекти за над 1 млрд. лева удрят строителния бранш, четем на Бизнес страницата. Финансовата криза вече удря строителството и свитите обороти принуждават компаниите да съкращават работници, заяви в Русе изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойков.

Социална къща ще спасява строителите. Това е водещото заглавие на вестник „Бряг”. Прогнозите са 20 процента от фирмите в бранша да фалират, Камарата готви антикризисна програма. “Очакваме 20 процента от фирмите в бранша да фалират, още повече, че някои от тях са създадени само с цел да се прехвърлят пари - от общините например, в някой частен джоб.” Това коментира в Русе изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойков.

Ледената пързалка в Русе привлича и деца от Гюргево, заяви на откриването на съоръжението вчера кметът Йотов.

Асансьор за инвалиди ще има в катедралния храм “Света Троица”, съобщават от митрополията. Църковното настоятелство е спечелило проект пред Агенцията за хора с увреждания.

Русенският университет стана на 63 години. С поредица от празнични мероприятия стартира честването на 63-ия рожден ден на Русенския университет вчера.