Развълнувай Дунава  в Силистра
Развълнувай Дунава в Силистра / netinfo
Със снимки и рисунки, с познания и умения деца, младежи, родители, баби и дядовци могат да станат част от празника “Развълнувай Дунава” в Силистра. Той се организира от фондация “ЕкоОбщност” в София, “Кока-Кола” и със съдействието на Силистренската община.

За място на събитието е избран входът на Дунавската градина, а началният час е 17.00. За зрители и участници е подготвена забавно-образователна програма с много игри, музика и награди. Целта на инициаторите е повече хора да преоткрият, опознаят и оценят природното и културно богатство, което предоставя реката.

За втора поредна година фондация “ЕкоОбщност” организира национални празненства в чест на река Дунав. От 15 август до 5 септември пътуващ автобус-изложба преминава през около 40-50 населени места по поречието на Дунав и увлича местните хора в инициативите си. Фондацията си е поставила за цел в дейността да създава и развива “зелени коридори” от България към Европа чрез опазване на биоразнообразието и промотиране на местната култура.