Разследват жената на шефа на Здравната каса?
Разследват жената на шефа на Здравната каса? / netinfo

Зъболекарка от Русе е привлечена като обвиняема за документно престъпление. Това съобщи пред Дарик говорителят на Районната прокуратура Георги Георгиев. Срещу стоматоложката М.Т. е образувано досъдебно производство по чл. 212 от НК. За документна измама законът предвижда до 8 години затвор, лишаване от право на дейност, възможна е и конфискация на половината от имуществото.

Разследването започна преди по-малко от месец. То е за присвояване на пари от Районната здравноосигурителна каса в Русе през периода 2004 – 2008 година, чрез използване на документи с невярно съдържание. Проверката е установила 4 случая, при които са извършени прегледи или стоматологично лечение на починали пациенти, обясни прокурор Георгиев. Така са били присвоени 363 лева от касата. Разследването по случая продължава. На зъболекарката е наложена мярка за неотклонение “подписка”, заявиха от Русенската районна прокуратура.

По неофициална информация на Дарик стоматоложката е д-р Михаела Тончева. Тя е съпруга на директора на Здравната каса в Русе д-р Орлин Геров. Претърсването и изземването на документи от сградата на касата с прокурорско разпореждане беше извършено ден-два преди да бъде обявен резултатът от конкурса за шеф на РЗОК-Русе. Д-р Геров е най-дълго задържалият се директор, той заема поста от 10 години. Дарик потърси д-р Тончева, но тя отказа всякакъв коментар.