Разпознаването на загиналите е станало само по вещи
Разпознаването на загиналите е станало само по вещи / netinfo
Причината за инцидента най-вероятно е човешки фактор. Не е изключена и техническа повреда. Това каза президентът Георги Първанов, който е на моста убиец при гара Бяла.

Държавният глава ще настоява пред премиера Сергей Станишев и министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов за по-бързо реализиране на проекта за разширение на моста.

Има леко подобрение в състоянието на 7-годишното момиче, което е настанено в русенската болница, съобщи за Дарик радио директорът на здравното заведение д-р Минчо Вичев. Една от тежко пострадалите жени е оперирана отново и се подобрява.

За най-сериозните случаи ще бъдат осигурени специалисти от национално ниво. При нужда ще бъдат транспортирани до София, каза още президентът Георги Първанов.

Цяла нощ хората от гара Бяла издирват свои близки и роднини, съобщиха за Дарик радио очевидци. Едва рано сутринта разпознаването е станало само по вещи на загиналите /мобилни телефони и пръстени/.

Около 500 души живеят в гара Бяла, почти във всяка къща има пострадал или загинал човек. Целият квартал е в траур.

В 16:30 часа роднините на загиналите ще бъдат извозени до Русе за разпознаване на телата. Ковчези са осигурени от Област Русе.