Извършителят е непълнолетен, като предстои да бъде задържан и да му бъде повдигнато обвинение
Разкриха подробности по случая с жестокия побой и унижение на момче в Русе.

"Изправени сме пред пореден случай на такова насилие и прокуратурата и полицията ще бъдат безкомпромисни към такива инцидент", подчертаха властите.

Информация за този случай е постъпила още на 27 октомври. Случаят е от ден по-рано - 26 октомври. Тогава над пострадалото лице е извършен грабеж, като е било изнудено.

Като властите обясниха, че проверката е започнала незабавлно. Пострадалото момче е съобщило, че извършителят е изнудвал много хора. Момчето от скандалния запис се е явило в полицията вчера. Изършителят му е нанесъл побой през април.

Напрежение в Русе заради видео с жесток побой и унижение на момче

Проверките по случаите са приключили, като са образувани две преписки, които са докладвани в прокуратурата. Към настоящия момент вече има образувано досъдебно производство.

Властите отказаха да кажат името му, а само неговите инициали - Д. Ю.М. Като стана ясно, че той е непълнолетен и ще навърши 18 години през декември.

Предстои разследване за лека телесна повреда, извършена по хулигански подбуди във връзка с разпространеното видео.и за извършен грабеж и изнудване. След разпити на пострадалите предстои на извършетеля да му бъде повдигнато обвинение и ще му бъде поискан постоянен арест.

От прокуратурата обясниха още този случай е изключителен, тъй като са пострадали две лица и това не са инцидентни прояви на извършителя. Той има такива прояви още от 2020 година.

БТА

От прокуратурата казаха, че побоят от 26 октомври е бил извършен с особена жестокост. А причината е връщането на паричен заем, взет от непълнолетния. Пострадалото момче е било принудено да отиде в заложна къща и да си заложи телефона.

Извършителят е ученик в Спортното училище в града и практикува гребни спортове. Той живее с майка си и по-малкият си брат. В момента е задържан. Установено е още едно лице, което също е пострадало от непълнолетния.

Той ще се яви в прокуратурата, за да подаде сигнал. Властите апелираха и други хора, потърпевши от непълнолетния да не се страхуват и да подадат сигнали. Ако бъде признат за виновен - ще му бъде наложено едно общо наказание за всички деяния.