Разкриха крадец на кола, изнудвал собственика й за пари
Разкриха крадец на кола, изнудвал собственика й за пари / netinfo
Полицията разкри крадец на автомобил, опитал се да изнуди собственика на колата. Кражбата на червения “Фолксваген Голф” е извършена в нощта на 20 срещу 21-ви май от гараж, намиращ се зад бл. "Силистра" в Русе. При огледа е установено, че вратата на гаража и ключалката й са разбити.

Крадецът е оставил писмо, с което е искал от собственика да му бъде заплатена сумата от 700 лева, в противен случай щял да запали колата.Пликът с парите е трябвало да бъде оставен пред къщата на собственика на фолксвагена.

След бързата намеса на полицията извършителят е намерен. Той е 19-годишен младеж, с наложена мярка "пробация" за друго извършено престъпление. Задържан е за 24 часа в поделенията на МВР. Автомобилът е намерен паркиран пред бл.3 в кв. "Дружба" и върнат на собственика му.

От полицията съобщават още, че тази нощ от двор на складова база на БТК в кв. "Долапите", на ул. "Кула" са откраднати специализирани кабели по 34 метра и 35 метра на обща стойност близо 12 хиляди лева. По случая се води разследване.