Разцепват ли се организаторите на протестите в Русе?
Разцепват ли се организаторите на протестите в Русе? / Дарик Русе
Разцепват ли се организаторите на протестите в Русе?
61884
Разцепват ли се организаторите на протестите в Русе?
  • Разцепват ли се организаторите на протестите в Русе?

„Бъдеще за Русе” се разграничава като гражданско движение от лицата Иво Минчев и Любен Петков. Това заяви пред медии председателят на гражданското сдружение Бойко Никифоров. Той обясни, че в началото на протестите по тяхна молба е помогнал за организирането и призоваването на хората, с идеята единствено да помогне, а не на всяка цена да ръководи протестите.

На вчерашния протест обаче първо те са заявили пред множеството че нямат нищо общо с „Бъдеще за Русе”. На срещата в Сливен Бойко Никифоров и още трима човека от „Бъдеще за Русе” са били поканени от организаторите, тъй като с тях са се познавали от предишни срещи. Там обаче са се появили и Иво Минчев и Любен Петков, които не били поканени на срещата.

Според Никифоров те имат амбиции да станат координатори на някаква структура за Русе, представляваща протестиращите и се опитват да градят кариера. Самият той обаче не отрече възможността да приеме покана за изпълнение на ръководни функции, ако нещо подобно му бъде предложено. Председателят на „Бъдеще за Русе” съобщи още, че сдружението организира свой протест срещу простотията, а на 1 март от 19 ч. в Парка на младежта ще има масова молитва за България. Той беше подкрепен от 35-годишния Добромир Иванов, който заяви, че Никифоров е отворен за съгражданите си. Самият той пък бил предупреден че не може да говори за всичко което иска, и дори на предния протест му бил отнет микрофона. "Не смятам, че някой трябва да има нагли претенции да представлява всички протестиращи", каза още той.

Иво Минчев и Любен Петков ще дадат изавление пред медиите утре. Очаквайте техният отговор.

Чуйте какво казват Б.Никифоров и Д. Иванов в прикачения файл.