Разбиха наркогрупа
Разбиха наркогрупа / Darik-Ruse
Разбиха наркогрупа
31165
Разбиха наркогрупа
  • Разбиха наркогрупа

Група занимаваща се с разпространение на наркотици бе разбита при специализирана полицейска операция на Териториално звено за борба с организираната престъпност в Русе. Действията на служителите на МВР са започнали миналата седмица. По случая е заведено досъдебно производство. Установени са трима мъже, лидерът на групата е задържан, предстои да му бъде гледана мярка за неотклонение.

Групата се е занимавала с разпространение на марихуана и амфетамин на територията на град Русе. По време на операцията антимафиотите са уличили като лидер на групата 41-годишният А.Г., който е с руско гражданство и със статут на постоянно пребиваващ в България. Мъжът е вече осъждан за престъпление, свързано с наркотични вещества и има условна присъда от 2008г. При разследването е станало ясно, че той е организирал доставките на наркотичните вещества в града. Освен че сам е разпространявал, задържаният е предоставял дрога за разпространение на двама младежи на 21 и 22 години.

При акцията в два апартамента в Русе са открити и иззети 80 гр. амфетамин,  около 100 гр. марихуана, две везни и марихуана в саксии.
На тримата са повдигнати обвинения за распространение на наркотици. По случая се води досъдебно производство. Лидерът на групата е задържан за 72 часа и ще му бъде искана мярка за неотклонение “задържане под стража”. Другите двама са с мерки “подписки”. Работата по досъдебното производство продължава.