Разбиха две групи специализирани в кражби по домовете
Разбиха две групи специализирани в кражби по домовете / netinfo
Русенските полицаи разбиха две групи специализирани в извършване на кражби от апартаменти. Гастролиращите апаши са отмъквали предимно пари, ценности, мобилни телефони, компютри и телевизори.

Крадците са прониквали в жилищата в часовете от 8 до 16 часа, като са използвали специална техника за безшумно разбиване на патроните на входните врати. Задържаните рецидивисти са пребивавали за кратки периоди в града и са извършвали ударите серийно за ден.

Групите на крадците са били от по двама мъже. Едните са варненци а другите софиянци. Работата за изясняване на престъпната дейност на лицата продължава.

През последните месеци се забелязва покачване на броя на регистрираните посегателствата върху апартаменти като вид престъпления на общия фон на регистрираните като цяло кражби на имущество, съобщават от полицията. От началото на месец септември 2006 година до края на месец март 2007 година са регистрирани 92 квартирни кражби.

Служителите на реда апелират хората да бъдат по-бдителни, да се погрижат за сигурността на домовете си и да сигнализират своевременно при възникнали ситуации.