Разбиха домашна оранжерия за канабис
Разбиха домашна оранжерия за канабис / снимка: МВР

Домашна оранжерия за канабис откриха антимафиоти в град Ветово, съобщиха от полицията. Акцията е проведена под наблюдението на Русенската окръжна прокуратура.

Служителите на териториалното звено за борба с организираната престъпност в Русе и полицаи предприели претърсване на няколко адреса. В хода на полицейските действия са иззети 25 растения канабис, сурова листна маса, отразяни стръкове, подготвени за изсушаване, около 1 кг суха тревна маса марихуана. Открита е  специализирана апаратура за отглеждане на канабис в домашни условия, както и торове и препарати.

Помещение в един от имотите във Ветово било оборудвано като оранжерия за отглеждането на канабис в домашни условия, обясниха от полицията.

Във връзка с разследването са задържани четирима мъже и една жена. Това са К.К. /50г./ криминално проявен за измами; Г.Г. /20г./, Ц.М./31г./ известен на органите на реда за разпространяване на наркотици, А.К./20г./ и 38-годишната М.С.. те остават в ареста 24 часа.  Разследването по случая продължава.