Р. Младенов:Чакаме Армен Джигарханян на русенска сцена
Р. Младенов:Чакаме Армен Джигарханян на русенска сцена / Дарик Русе

Големият руски артист Армен Джигарханян ще гостува на русенския театър в началото на следващата година и ще постави спектакъла „Три сестри” на Чехов. Това съобщи новият директор на драматичния театър Рашко Младенов, който заяви пред медиите, че е амбициран и въодушевен да работи с русенската трупа.

Известният артист каза, че е учуден защо в репертоара присъстват само 5-6 заглавия и обяви, че скоро започват репетициите на нови постановки. Първата ще е „Януари” по Й. Радичков, ще се репетира и пиесата на Бърнард Шоу "Човекът и оръжието", в която става дума и за българско семейство. Като един от основателите на „Аполония” Рашко Младенов обяви желанието си догодина русенският театър да представи нов спектакъл по време на престижния фестивал.

Сред творческите му планове е също сътрудничество с театър „София”, чийто директор сега е Ириней Константинов. Идеята на двамата директори е да поставят една и съща пиеса в Русе и в София, като смесват актьорския състав. Рашко Младенов съобщи че е разговарял с известни режисьори като Мариус Куркински, Марта Младенова, Камен донев, да режисират спектакли в Русе. Освен това новият директор ще кани и още неизвестни, но млади таланти в тази област.