Пътна обстановка
Пътна обстановка / netinfo

Пътната обстановка в града е отвратителна. Заради обилния снеговалеж всички пътища са труднопроходими. Машините на почистващата фирма Русе Пъблик Сървисиз са малко и се движат с вдигнати гребла. На места дори се стига до изключително неприятни сцени, при които таксиметрови шофьори и граждани подканят водачите на снегорините да пуснат греблата, като за целта използват закани и цветущи епитети за майките им.

При опитите ни да разберем защо въпреки, че ни вземат парите за да не газим снега, и малко ли им е печалбата, че се опитват да икономисват и от нафта, от Русе Пъблик Сървисиз отказват всякаква възможност за разговор. Непочистените улици пък доведоха до оправдания от страна на ЕГГЕД за неспазване на разписанията. От там уточниха, че всички тролеи и автобуси се движат, но със закъснения заради усложнената обстановка.

Разни специалисти от разни служби отговарящи за зимния ни конфорт ни съветват ако може да бъдем като мечките. Да караме личните автомобили само при изключителна необходимост, въпреки, че няма градсаки транспорт, да не предприемаме дълги пътувания, абе въобще да заспим дълбок зимен съм и да се събудим напролет. Такава е обстановката в момента в европейския Русе.