Пътищата в областта са проходими
Пътищата в областта са проходими / netinfo
През нощта се образува снежна покривка около 10 см. Днес към 9 часа републиканските пътища в Русенска област са проходими при зимни условия, пътните настилки са заснежени, обработват се с пясък и сол. Времето е облачно. На места видимостта е ограничена от 50 до 100 м. поради мъгла. Температурите са в интервала от -1°С до 0°С. През изминалата нощ 36 машини за снегопочистване и опесачъване са участвали в обработване на републиканските пътища в областта.

При възникване на критична ситуация ще бъде ограничавано цялостно движението на леки и тежкотоварни автомобили до въвеждане на пътните настилки в безопасно за пътуващите състояние. Областно пътно управление апелира към водачите на МПС да карат със съобразена скорост, на голяма дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, както и стриктно да спазват указания на пътна полиция и служителите на ОПУ - Русе.

Гражданите могат да сигнализират за инциденти и нередности по републиканските пътищата на територията на Русенска област в Центалния диспечерски пункт на ОПУ-Русе на тел.: 082/825-571 и GSM 0886687720 - денонощно.