/ Община Враца

Първото издание на инициативата „Първи стъпки на кънки върху лед“ се проведе утре, 24 ноември, от 11:30 до 12:30 часа на ледената пързалка в Русе. С помощта на двама инструктори ще имат възможност за изява всички, за които карането на кънки върху лед все още се струва непостижимо.

Светлинно шоу на лед откри ледената пързалка в Русе

Желаещите да се включат ще бъдат запознати как могат да се пързалят по леда безопасно. За начинаещите кънкьори са предвидени обучителни тренажори под формата на пингвинчета и мечета, които ще се предоставят напълно безплатно. В инициативата могат да се включат както деца, така и възрастни.

Събитието се провежда с подкрепата на Фондация „Русе - град на свободния дух“ и е в рамките на програмата на леденото приключение на  RUSE ICE RINC и RUSE ICE FEST.

Русенци и гостите на града, които няма да имат възможност да се включат в урока за начинаещи кънкьори, могат да направят това на 25 ноември, неделя, от 11:30 до 12:30 часа.

Следващите издания на събитието са предвидени за 2 декември 2018 година, 12 януари , 26 януари и 2 февруари 2019 година.