Дискусията се проведе в Доходното здание на Русе
Дискусията се проведе в Доходното здание на Русе / netinfo
В Русе се проведе двадесета национална дискусия на кампанията „Да! На българската икономика“, организирана от вестник „Стандарт” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

На събитието присъстваха кметът на Русе Пламен Стоилов, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, областният управител Галин Григоров, председателят на ОбС-Русе чл. кор.-проф. д.т.н Христо Белоев, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Велизара Пенчева, изпълнителният директор на Агенция по заетостта Драгомир Николов и заместникът му Татяна Пашинова, проф. д.т.н инж. Николай Вълканов – зам.-председател на УС на КРИБ, председателят на УС на КРИБ - Русе Милка Трифонова, главният редактор на в-к „Стандарт“ Славка Бозукова, директорът на дирекция „Професионално образование и обучение“ в МОН Мария Тодорова, представители на бизнеса, академичната общност, на работодателски и браншови организации и други.

„За мен е чест да Ви приветствам на това значимо събитие. На Русе му подхожда да бъде домакин на този форум, в качеството му на водещ град в Северна България и един от най-бързоразвиващите се в страната“, заяви Пламен Стоилов. Той сподели още, че като град, който играе ролята на лидер и символ на просперитет във всички сфери, Русе подкрепя и насърчава местния бизнес, който е основен индикатор за добре работеща икономика.

Той коментира още ролята на свързаността в региона, определяйки изграждането на добра довеждаща инфраструктура към региона и трети мост над Дунав при Русе като ключови и определящи в бъдещото му развитие.

Сред темите на дискусия в събитието бяха „Русе – инвестиционна дестинация. Възможности за регионален икономически растеж“, „Магистралата Русе – Бяла – Велико Търново – нови възможности за бизнеса в региона и държавни политики за развитие на регионална икономика“, „Индустриалната зона на Русе – възможности за развитие“ и други.