Проведе се кръгла маса на тема "Доброволчество"
Проведе се кръгла маса на тема "Доброволчество" / netinfo
Състоянието на доброволчеството в Русенския регион, стратегия за популяризирането му и други, бяха сред темите, които младежи – доброволци, местни ментори, представители на читалища от региона, лица, отговорни за младежките политики и др. обсъдиха на кръгла маса. Събитието се проведе на 12 ноември, в зала на КДК.

Общо 25 участници дискутираха по темата за доброволчеството, споделяха опит, прогнозираха развитието му на местно, национално и европейско ниво. Обсъди се и стратегията за популяризиране сред повече младежи и местно население, тъй като доброволчеството се нуждае от по-голяма популярност, за да бъде и по-често практикувано.

Събитието е част от проект за Стратегическа европейска доброволческа служба „Доброволчеството: Стъпка нагоре в твоя живот“ на Сдружение „Вдъхновение“, финансиран от програма „Еразъм+“. Продължителността на проекта е две години, като основната дейност ще включва изпълнение на две дългосрочни и две краткосрочни доброволчески служби на територията на град Русе, с участието на общо 44 чуждестранни доброволци. Освен това, за периода на проекта ще се проведат още две кръгли маси, обучение за мултиплаери и инфромационни кампании в Русе и региона.