Промяна на автобусните линии през уикенда
Промяна на автобусните линии през уикенда / DarikNews

Поради автомобилния шампионат този уикенда в Русе се въвеждат промени в движението. Днес от 13 до 18 часа и утре от 9 до 14 часа ще бъдат затворени следните улици:
бул. „Цар Освободител” в участъка от ул. „П.Хитов” до гаровия площад;
бул. „Христо Ботев” в участъка от бул.”Цар Освободител” до кръстовището с бул.”В.Левски”;
бул. „България” от бул.”Гоце Делчев” до пътен възел Розова долина.

От движение събота и неделя се спра тролейбус с номер 29, а утре бъдат спрени номера 9, 13, 21, 24, 25, 27.
Тролейбусна линия с номер 27 ще се обслужва само на 24 юли /събота/ от автобуси по маршрут: от посока Захар „БИО” след кръстовището на бул. „Цар Освободител” с ул. „П.Хитов” по ул.”Шипка”, к-с Чародейка Г – север /ул. „Филип Станиславов”/, Чародейка Г Юг / ул. „Тодор Икономов”/, бул. „В.Левски”, ул. „Даме Груев”, ж.к.Дружба 3 – обръщало и обратно.

Автобусни линии с номера: 10, 18, 28 и 33 ще се движат по обходен маршрут - бул. “В.Левски”, бул. “Гоце Делчев”, двупосочно по бул. “България” в участъка от Гоце Делчев до училище „Алеко Константинов”, по пътен възел Охлюва, бул. “Мидия Енос”, ул. “Борисова”, бул. “Скобелев” и от пл. “Оборище” по маршрута си. Автобусна линия номер 15 ще се движи от Централна ж.п.гара по ул. “Борисова”. Автобусни линии с номера 7 и 8 вместо по ул. „Мария Луиза” ще се движат двупосочно по ул. „П.Хитов”.