През очите на Русе
През очите на Русе / netinfo

 

Година след стартирането на дейността си, Дизайн Център Десенс е на път да реализира една своя дълбоко обмислена идея, вдъхновена изцяло както от основната концепция за съществуването му, така и от смисъла на посланието й. „ПРЕЗ ОЧИТЕ НА РУСЕ” е проект, в който обект на всички тези усилия е нашия град, градът, който носи в себе си загадъчния дух на аристократизма, вплетен деликатно в съвременния модерен израз на поколението ни. Русе не спи! И всички участници в предстоящия проект имат пълна свобода да го докажат с действията си. Проектът, който стартира Десенс, носи посланието за помощта в социален аспект, за професионализма в  работата, за любовта към изкуството и желанието за нови знания и умения.

Фотографията като средство за себеизразяване е ключът в предстоящата инициатива, която ще се проведе във формата на уъркшоп в първите три уикенда на април. Точните дати са: 6, 7, 13, 14, 20 и 21 април. В съботите ще се представят теоретичните теми от лекторите, а в неделя – задачата, по която участниците ще работят през седмицата, до следващата събота. Основни лектори в уъркшопа ще бъдат професионалните фотографи Николай Колев и Георги Кехайов, както и дизайнерът Генчо Гоев. В него може да се запише за участие всеки, който обича фотографията  и я практикува в свободното си време, или просто изпитва нужда  да бъде полезен и да помогне за общата кауза. Таксата за участие е 140 лв. и може да се регистрирате на сайта на събитието: www.desense.eu/workshop . Със събраните средства ще се покрият разходите по организацията на конкурса, отпечатването на картичките и календарите за продажба, както и за дарение на социална институция.

След проведения уъркшоп, всички заснети кадри от участниците ще бъдат подредени в изложба и оценявани на сайта на проекта. Най-харесаната фотография ще бъде отличена с награда от Photo pavillion, която е достатъчно стимулираща всеки участник да покаже най-доброто от себе си. Photo pavilion е подготвил приятна изненада за всеки участник в конкурса.  Най-интересните снимки ще бъдат подредени в изложба и отпечатани на картички. Следете за новини и повече информация на сайта на Дизайн Център Десенс www.desense.eu , както и създаденото събитие във facebook: “ПРЕЗ ОЧИТЕ НА РУСЕ”-WORKSHOP КОНКУРС.

Досега ни подкрепиха:

БПР - Бизнес парк русе - www.bpr.bg

Мall Rousse - www.mallrousse.bg

Нетуъркс България www.networx-bg.com

101 Mедия -  www.101-media.com

ФОТО ПАВИЛИОН -  www.photopavilion.com

ZASHEV -  www.zashev-design.com

ГОЕВ ЕООД www.goev-design.com

 

в-к "Утро" - www.utroruse.com

радио Дарик - www.darik.bg

списание DESENSЕ - www.magazine.desense.eu

www.ruse4ruse.com

www.ruseinfo.net

 

С какво ще се запознаят участниците в уъркшопа:

● Основни хардуерни познания, избор на обективи.

● Формиране на концепция за фотосесията и нейното прилагане.

● Къде да търсим вдъхновение?

● Стрийт фотография и фотография в градска среда, запечатване на момента. Как да се подготвим за снимки?

● Как да намерим себе си и да формираме собствен стил?

● Композиция, атмосфера, естетика, работа със светлина и как да се предаде творчески момент на една снимка. Разговор с модела, разбиране психология, стил, настроение, изграждаме на сцената.

● Кога да снимаме, в зависимост от избрано място и климатични условия; използване на естествена светлина.

● Camera RAW (съвременната „тъмна стаичка”), работа с Photoshop и как да се обработи една снимка според посланието и концепцията.

● Обработка на снимката с raw-конвертор.