Председателят на Калагия с най-високата майсторска степен
Председателят на Калагия с най-високата майсторска степен / netinfo

Председателят на Център "Калагия" Мария Неделчева получи най-високата майсторска степен в древния традиционен Ян тайчичуан - червено ниво. Сертификатът е изпратен от Световната федерация Ян тайчи бойни изкуства с президент Ю Шенсин и основател Грандмайстор Тенг Шихай. През 2011 г. Мария Неделчева участва за първи път на световен шампионат по този стил в Тайпе, Тайван, Китай, с над 860 участници от 3 континента и се класира индивидуално на 5-то място в най-високия състезателен клас -синьо ниво.

Справка :Червеното ниво не е за състезания, а за съдии и учители. В България вече има двама притежатели на червено ниво - първият притежател е доайенът на традиционния Ян тайчи в България Георги Деничин, Председател на БФУШУ, президент на Българска асоциация по традиционен Ян тайджичуан

Център "Калагия", в лицето на своята Българска Асоциация Ян Тайчи бойни изкуства, е в усилена подготовка и организация на Международния шампионат по традиционен Ян тайчи през юни, 2012 г. в Русе. Това уникално събитие ще се проведе за първи път извън азиатския континент. Нашият град е избран поради високия авторитет на Русе, Община Русе  и Област Русе, както и Център „Калагия“, като добри организатори и гостоприемни домакини на изискани значими събития.