=
= / iStock
Това предлага кметът Пенчо Милков с докладна записка до местния Общински съвет
Местната администрация в Русе да създаде Общинско училище за бъдещи и настоящи родители с договор за съвместно сътрудничество с двете университетски болници в града.

Това предлага кметът Пенчо Милков с докладна записка до местния Общински съвет. В нея той посочва, че там ще има безплатни беседи и лекции за родители от здравни специалисти и професионалисти по теми за майчинството и грижи за детето.

Те ще се извършват при безвъзмездно финансово сътрудничество между Община Русе и УМБАЛ „Канев“ АД и УМБАЛ „Медика“ ЕООД.

„Целта е да се осигури подкрепа и да се повиши информираността на бъдещи и настоящи родители на деца до тригодишна възраст. Ще има безплатни месечни срещи по график на живо със специалисти от двете болници - акушер-гинеколог, неонатолог, педиатър, консултант по кърмене, акушерка и други специалисти в ранното детско развитие“, казва още кметът Пенчо Милков.

От администрацията уточняват, че темите, които ще се обсъждат, ще засягат майчинството и отглеждането на дете по съвременни и утвърдени от Световната здравна организация методи, ще се споделят и различни добри практики.

Предложението ще бъде подложено на гласуване на предстоящото заседание на Общинския съвет на 27 юни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Андрей Кючуков, БТА