Празник на буквите в библиотеката
Празник на буквите в библиотеката / netinfo

Празник на буквите в библиотеката организират първокласниците от “Иван Вазов” , заедно с театър “Любознайко”. Тържеството започва от 17 часа.

Празникът на буквите се провежда след приключване на работата с буквара в първи клас. Той е своеобразно празнично ознаменуване на завършилия начален етап на ограмотяване на първокласниците. Минали са 7 месеца от учебната година, през които децата са се трудили неуморно – огласявали са стаите с песен от думи и изречения и са редили със своите ръчички мъниста от красиво изписани букви. Имало е трудности, но без тях радостта не би била така голяма – радостта, че вече са грамотни.Основна цел на празника е родители и гости на представлението да разберат, че учениците от първи клас са научили буквите и вече могат да четат.
Учениците и Вълшебникът от буквара ще помогнат на Петърчо да върне обидените букви и герои отново в букварчето си. Заедно ще преодолеят всички препятствия и така ще покажат на присъстващите в залата знанията и уменията,  придобити в първи клас.

След приключване на празника, децата ще получат читателски карти за библиотеката и ще посетят Детския отдел.