Пореден рунд от съдебния мач между журналист и социален работник
Пореден рунд от съдебния мач между журналист и социален работник / netinfo

За трети пореден път в Окръжния съд ще се гледа делото на журналистката Ася Пенчева срещу Ценка Благоева. След като съдия Явор Влахов прекрати делото и счете за ненужно изобщо да бъде разглеждано, бившата социална работничка в дом "Надежда" обжалва определението му и днес в Съдебната палата отново двете страни ще се изправят една срещу друга. Повод за иска срещу Ася Пенчева е публикувано интервю във вестника за инцидент с дете от дома. Социалната педагожка Ценка Благоева заведе дело срещу журналистката за клевета и поиска обезщетение в размер на 3000 лева.

През март състав на Районния съд в Русе прекрати делото срещу Пенчева. Магистратите определиха като неоснователна жалбата на служителка на дом „Надежда“ Ценка Благоева, с което мотивираха решението на съда. То може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.

Първоначално Ася Пенчева бе осъдена на 5000 лв. глоба и 1000 лв. обезщетение по обвинение за клевета на служителката от детския дом. Педагожката заведе иск срещу журналистката заради публикации във вестника от юли и август 2011 г.