За втори пореден ден бе затруднено преминаването в района на граничния пункт "Дунав мост" от русенци, които протестираха срещу замърсяването на въздуха.

Протестиращи блокираха движението в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе


Причината за поредния протест на русенци е липсата на адекватна реакция от страна на институциите, които явно не контролират екологичната страна на производствата и се стига до замърсяване на въздуха от различни предприятия, предава БНР.

В неделя хората направиха отново шествие, което тръгна от централната част на града и с автомобилите си преминаха по булевардите, отвеждащи към границата с Румъния.

Там блокираха кръговото кръстовище и отново се намеси полицията, за да създаде обходен маршрут към мостовото съоръжение за стотиците товарни и леки автомобили.

"Предприятията да бъдат глобявани, да бъдат спирани, преустановявани производства, каквото трябва да се случи, да се случи веднага", призоваха участници в протеста.

В понеделник се очаква в 15.30 ч да започне първата сесия на новосформирания Общински съвет в Русе, а протестиращите да настояват пред съветниците за спешни мерки по отношение на въздуха в града.
БНР