Поезия за докосване
Поезия за докосване / netinfo

Дружеството на художниците – Русе и Русенска художествена галерия ви канят на визуално-поетичен пърморманс „Поезия за докосване”, включен в събитията на Европейска нощ на музеите на 19 май 2012 г., 21 ч. в РХГ.

Думи и осезание – поезията като музика, образът като ритъм, допирът като чувство, думите като форма, общуването като танц. Може ли поезията да има материален израз? Колко тежи една метафора? Какъв е цветът на сравнението? Как да докоснем римата… Танцуват ли словесните образи?

В този проект се съчетават различни видове изкуства – поезия, визуално изкуство, танц, музика. Участниците поети са Мира Душкова, Владислав Атанасов, Мая Ангелова, Даниела Енчева, Лилия Рачева, Нели Пигулева, Илия Деведжиев, Елица Бонева. Художниците, които ще направят своя реплика, са Анета Манковска (Варна), Атанас Тотляков (Велико Търново), Вяра Гунева, Соня Чурова, Таня и Георги Пасеви, Николай Бузов. Ще се включи и танцова формация ”Стар Денс” с ръководител Антония Косева.

Събитието ще бъде представено в реално време в Интернет благодарение на „Нетуъркс- България” ООД. Връзката ще бъде достъпна на http://www.networx-bg.com/.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе – Отдел „Култура” по Програма за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата и се реализира в рамките на кампанията „Русе – кандидат за Европейска столица на културата”.