Подобряват материалната база в още 4 силистренски училища
Подобряват материалната база в още 4 силистренски училища / netinfo

Започна саниране и ремонт на отоплителната инсталация в Природо-математическата гимназия „Св. Климент Охридски” в Силистра. В ход са процедури за същите ремонтни дейности и в Езиковата гимназия, съобщи Павел Павлов – експерт по училищните ремонти в общината.

Очаква се до края на тази седмица да започне изграждането на първото в Силистра модерно игрище за мини футбол. То ще се намира на територията на Общинското спортно училище „Дръстър”. Планираната площ е от 800 квадратни метра. Допълнително ще бъдат ремонтирани още 600 квадрата до игрището и на практика ще се оформи спортна площадка за тренировки по европейски стандарт.
От две седмици строители подменят дограма и подготвят пълното преобразяване на  физкултурния салон и в Основно училище „Св.св. Кирил и Методий”.

Ремонтите на четирите обекта се финансират по Националната програма на Министерството на образованието и науката в направление „Подобряване на материалната база в училище”. През миналата година община Силистра кандидатства с проекти за модулите „Енерегийно ефективно саниране” и „Ремонт на спортни площадки и съоръжения”. Общата стойност на проектите е 1 075 000 лв. Половината от финансирането е осигурено от министерството, а другата половина – от общината.