Подкрепете русенската библиотека!
Подкрепете русенската библиотека! / Дарик Русе, архив

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе беше номинирана и получи одобрение на първи етап от конкурс за разработване и предоставяне на нови услуги за гражданите на Русе и региона. Библиотеката получи подкрепа за следните иновативни дейности:

предоставяне на безплатни обучения за изграждане умения за работа с компютър и повишаване на  информационната грамотност, увереност при търсене и кандидатстване за работа през интернет, умения за общуване по време на интервю с работодател. Дейностите са реализирани  по проект ЗНАМ, финансиран от EIFL-PLIP.

извършване на обучения на възрастни хора и инвалиди да преодолеят страха от работа с компютър и интернет и да се присъединят към глобалното информационно общество. Инициативата е реализирана  по проект МОГА.

Фондация "Рокфелер" подкрепя дейности, които разширяват възможностите и засилват устойчивостта на социални, икономически, здравни и екологични предизвикателства, утвърждавайки своята благотворителна мисия от 1913 г. за насърчаване на благосъстоянието на човечеството. Фондацията извършва своята дейност в цял свят. Основните ценности на фондацията са: Лидерство, Равенство, Ефективност, Иновации, Почтеност.

През м. февруари т. г. Фондация „Рокфелер“ покани глобалното общество да номинира иноватори, чиято работа подобрява съдбата на бедните и уязвими хора по света. Три от номинираните ще получат наградата „Иноватори на следващия век“. Победителите ще бъдат избрани чрез онлайн гласуване на следния адрес: http://centennial.rockefellerfoundation.org/page/s/voting-info.

Приканваме русенци да подкрепят своята Библиотека и гласуват на посочения сайт. Гласуването ще стартира на 18-ти март 2013 г. Наградените иноватори получават възможност да кандидатстват за грант до $100 000 USD.