По стъпките на четата на Таньо войвода
По стъпките на четата на Таньо войвода / netinfo

Всяка година от 30 май до 2 юни се провежда традиционният поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“.

Походът се организира от Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“ под патронажа на Министерството на образованието и науката и преминава през област Русе.

Днес в 09.30 часа участниците в инициативата бяха посрещнати в гр. Ветово от заместник областния управител Явор Янчев, г-н Георги Георгиев – кмет на община Ветово и г-жа Стефка Тончева – директор на СОУ „Васил Левски“ с ПП - Ветово.

Ученици, родители и участници в събитието рецитираха заедно емблематичното стихотворение „Аз съм българче“.

Официалните гости, заедно с колоната ученици от цялата страна се включиха и в откриването на паметна плоча на Велко Дачев Тишев – знаменосец в четата на Таньо войвода.

След Ветово участниците в похода се отправиха към гр. Цар Калоян. Мероприятията ще приключат на 02.06.2015 г. в местността Керчан баир при с. Априлово, община Попово  с поднасяне на венци пред паметника на Таньо войвода.

 

Идеята на това родолюбиво дело е да се популяризират светли примери от нашата история. Областна администрация Русе се включва активно в тържества, чествания и форуми, които са в подкрепа съхранението на героичното ни минало.