Пламен Нунев присъства на освещаване на обновения храм на село Бабово
Пламен Нунев присъства на освещаване на обновения храм на село Бабово / netinfo

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията Пламен Нунев присъства днес на освещаването на обновения храм „Света Троица“, намиращ се в центъра на село Бабово /Община Сливо поле/. Той посети църквата заедно с общински съветници от Сливо поле и кмета на Бабово Пламен Пенков, жители на селото и гости от региона. Духовници от Русенска митрополия отслужиха молебен за здраве.

„Църквата преди две години бе в много лошо състояние и сега съм много приятно изненадан от това, което виждам. Смятам, че всички хора, които влязат в това свещено място ще се молят тук за здраве, за щастие и благоденствие. Ние, в качеството ни на народни представители, ще продължим да подкрепяме в цялата област да се случват проекти, полезни за местните общности. Понастоящем област Русе се довършват ремонтите на още няколко църкви и читалища“, каза Пламен Нунев.

По повод събитието, Нунев получи в дар рисувана върху кермида икона от местно дете с посвещение.

Обновяването на църквата е на стойност над 250 000 лева. Финансирането е осигурено чрез спечелен проект по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 година. В рамките на повече от година и половина там е извършен основен ремонт на зданието, подменена е електрическата инсталация и водопроводната връзка, изпълнено е благоустрояване и озеленяване на дворното пространство.